Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Ρούντολφ το ελαφάκι, τραλα ριλα ριλα ροοο!!!

Το βλέπετε που το κάνουν όλες και το θαυμάζετε; Κι εσείς μπορείτε να το κάνετε, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται! Να υπενθυμίσω πως αν δεν έχετε dotting tools και λεπτό πινελάκι, μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας όπως σας έχω δείξει εδώ. Ας δούμε και το tutorial για τον Ρούντολφ: 


Αρχικά βάφουμε το νύχι μας λευκό ή με κάποιο άλλο ανοιχτό χρώμα. Η επόμενη κίνηση είναι η βασική. Πρέπει να κάνουμε το κεφαλάκι του τάρανδου με ένα καφέ μανό. Θέλει ένα μικρό κολπάκι και θα γίνει εύκολα. Σκουπίζουμε από το πινέλο το πολύ μανό και το ακουμπάμε λίγο πιο πίσω από το κέντρο του νυχιού. Το πιέζουμε λίγο ώστε να ανοίξει σαν μικρή βεντάλια και σπρώχνουμε λίιιιγο προς τα πίσω. Με αυτό τον τρόπο το κεφαλάκι γίνεται στρογγυλό! Στη συνέχεια τραβώντας ευθείες με το μανό, ολοκληρώνουμε το σχήμα της δεξιάς εικόνας. 

Τώρα θα κάνουμε τα μαγουλάκια του. Πάλι έχοντας μικρή ποσότητα μανό στο πινέλο μας, κάνουμε πινελιές δεξιά κι αριστερά από το αρχικό σχήμα, προσπαθώντας να μας βγουν τα μάγουλα στρογγυλεμένα. Δεν πειράζει αν κάνουμε λάθη, θα τα διορθώσουμε αργότερα με ένα λεπτό πινελάκι.
Με ένα  dotting tool κάνουμε 2 λευκές κουκκίδες για τα ματάκια. Το σκουπίζουμε και με λίγο κόκκινο κάνουμε τη μυτούλα του.

Για τα κερατάκια χρειαζόμαστε ένα λεπτό πινελάκι ή οδοντογλυφίδα και μαύρο χρώμα. Ξεκινάμε κάνοντας δύο ευθεία κερατάκια πάνω σε κεφάλι και μετά προσθέτουμε 1-2 διακλαδώσεις. Με ένα dotting tool μικρότερο από το προηγούμενο κάνουμε και τις κόρες των ματιών. Αν έχετε μόνιμο λεπτό μαρκαδοράκι μπορείτε να κάνετε και με αυτό τα κέρατα, όμως δοκιμάστε το πρώτα να δείτε αν μουτζουρώνει όταν του περνάς top coat.

Τέλος, με το λεπτό πινελάκι κάνουμε ό,τι διορθώσεις χρειάζεται το σχέδιό μας. Με ένα πλακέ λεπτό πινέλο βουτηγμένο στο ασετόν καθαρίζουμε το δέρμα και διορθώνουμε το περίγραμμα. Περνάμε  top coat και είναι έτοιμο!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου :)
το πρόβλημα που αντιμετωπίζω όταν κάνω σχεδιάκια, είναι ότι όταν βάζω το top coat, χαλάνε!! :/

Ελένη είπε...

Γεια σου κι εσένα! Το έχω πάθει κι εγώ αυτό! Δύο πράγματα μπορεί να φταίνε, το top coat, η σύστασή του δηλαδή, ή ο χρόνος που αφήνεις τα σχέδια να στεγνώσουν. Αν δεν στεγνώσουν εντελώς υπάρχει ο κίνδυνος να μουτζουρώσουν. Μια λύση είναι να περνάς λίγο top coat πρώτα με dotting tool πάνω στο σχέδιο και μετά από λίγα λεπτά, με γρήγορες κινήσεις, να περνάς όλο το νύχι.

Views