Ξεκινώντας

   Πριν ξεκινήσουμε να… μεγαλουργούμε στα νύχια μας πρέπει να κάνουμε μια μικρή προετοιμασία! Σχετικές οδηγίες υπάρχουν πολλές στο ίντερνετ οπότε θα περιοριστώ στο να πω κάποια βασικά πράγματα. Άλλωστε, σε μη επαγγελματικό επίπεδο η καθεμιά από εμάς, ανάλογα το χρόνο και τη διάθεσή της επιλέγει την περιποίηση που της ταιριάζει. Εδώ θα περιγράψω τον πιο απλό και οικονομικό τρόπο που ξέρω.

   Αν τα νύχια μας είναι βαμμένα, εννοείται πως ξεκινάμε ξεβάφοντάς τα. Με μια λίμα (προτιμώ γυάλινη) τους δίνουμε το σχήμα που θέλουμε φροντίζοντας να είναι όσο το δυνατόν πιο ίσα μεταξύ τους. Αν μας έχει σπάσει ένα νύχι κονταίνουμε και τα υπόλοιπα. Αν κάποιο έχει ξεφλουδίσει, τρίβουμε την επιφάνεια με ένα buffer αν έχουμε, αλλιώς απαλά με τη λίμα μας ώστε να γίνει η επιφάνεια όσο το δυνατόν πιο λεία. Έτσι και το μανό θα στρώσει καλύτερα και θα εμποδίσουμε το νύχι να ξεφλουδίσει κι άλλο. Επίσης, για να αποφύγουμε γενικότερα το ξεφλούδισμα των νυχιών, λιμάρουμε πάντα οριζόντια και όχι κάθετα.

   Στη συνέχεια βάζουμε λίγο υγρό για πιάτα σε μια οδοντόβουρτσα, ή σε βουρτσάκι και τρίβουμε απαλά τα νύχια μας προς τα πίσω, αφού τα βρέξουμε με χλιαρό νερό. Με αυτό τον τρόπο μαλακώνουν τα πετσάκια ώστε να τα σπρώξουμε πιο εύκολα, αλλά φεύγει και η λιπαρότητα από τα νύχια μας.

   Για να σπρώξουμε τα πετσάκια θα χρειαστούμε ένα ειδικό εργαλείο, που μπορεί να μας στοιχίσει από λίγα λεπτά (ξυλάκι) έως κάμποσα ευρώ (μεταλλικό pusher). Εγώ χρησιμοποιώ το απλό πλαστικό  pusher με τη λαστιχένια άκρη. Δεν βάζουμε δύναμη, δε θέλουμε να ξεκολλήσουμε το δέρμα από το νύχι, οπότε σπρώχνουμε με ηρεμία!

   Το επόμενο βήμα είναι να κόψουμε τα πετσάκια που εξέχουν. Αν δεν έχουμε ειδικό εργαλείο, πρέπει να αγοράσουμε, γιατί μόνο με αυτό γίνεται η δουλειά μας σωστά και εύκολα. Δεν είναι ανάγκη να δώσουμε μια περιουσία, στα μεγάλα καταστήματα καλλυντικών μπορούμε να βρούμε και πενσάκια σαν αυτό στη φωτογραφία παρακάτω, που στοιχίζουν 2-4 ευρώ.


   Το συγκεκριμένο εργαλείο δεν λείπει από την τσάντα μου. Μια ενοχλητική παρανυχίδα μπορεί να μου σπάσει τα νεύρα (βγάζω συχνά) οπότε με αυτό την ξεφορτώνομαι από τη ρίζα!
Προσοχή! Δεν κόβουμε τα πετσάκια με μανία μέχρι να ματώσουν! Μόνο ότι εξέχει. Επίσης, δεν ξεχνάμε να απολυμαίνουμε τα εργαλεία μας πριν και μετά τη χρήση. Θέλουμε όμορφα νύχια, όχι μολυσμένα! (Ναι, είμαι λίγο κατακουζίνα, θα το καταλάβετε ίσως στην πορεία :P)

    Τέλος, για τα πετσάκια και τις παρανυχίδες χρησιμοποιώ το  Vitamin C cuticle gel της Avon, το οποίο μεταμορφώνει κυριολεκτικά στη στιγμή την περιοχή γύρω απο τα νύχια μου! (Επιφυλάσσομαι για σχετική φωτογραφία).


Εδώ θα βρείτε μερικά reviews για το προϊόν.

   Σε αυτό το σημείο, αν πρόκειται να βάψουμε τα νύχια μας, περνάμε τη βάση και συνεχίζουεμ με το βάψιμο, διαφορετικά βάζουμε κρεμούλα και σταματάμε εδώ. Καλό είναι, ειδικά το χειμώνα, να χρησιμοποιούμε καθημερινά μια κρέμα για τα χέρια, κατά προτίμηση με βιταμίνη Ε που κάνει καλό και στα νύχια μας. Από πέρσι το χειμώνα χρησιμοποιώ την Glycerine hand & nail  από τη σειρά Care της Avon και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Πολύ καλή ήταν και η Vitamin E Hand & Nail Treatment από τα Body shop. Τα χέρια μου σκάνε πάρα πολύ εύκολα γιατί τα πλένω πολύ συχνά και με τις δύο αυτές κρέμες πραγματικά σώθηκα.
  (Η συσκευασία της Avon ίσως είναι διαφορετική τώρα, έχω την εντύπωση πως η συγκεκριμένη ήταν επετειακή)
   Μην ξεχνάτε, αν έχουμε βάλει κρέμα στα χέρια και μετά αποφασίσουμε να περάσουμε μανό, πρέπει οπωσδήποτε να αφαιρέσουμε την κρέμα απο τα νύχια μας με μια μπατονέτα βουτηγμένη σε ασετόν ή άλλο ξεβαφτικό, διαφορετικά το χρώμα θα ξεφτίσει γρήγορα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Views