Εργαλεία DIY

Για να κάνουμε σχεδιάκια στα νύχια  μας χρειαζόμαστε κάποια εργαλεία, όπως πινελάκια και dotting tools, δηλαδή αυτά τα χαριτωμένα πραγματάκια με τα οποία κάνουμε κουκκίδες (θα δεις παρακάτω).
   Μέχρι πριν κάνα χρόνο ήταν λιγάκι δύσκολο να βρεις εργαλεία στην Ελλάδα. Ευτυχώς πλέον βρίσκεις σε πάρα πολλά ηλεκτρονικά αλλά και κανονικά καταστήματα και σχετικά οικονομικά σε σχέση με παλιότερα.. To amazon.co.uk, το ebay, το ricardo.gr είναι γεμάτα απο τέτοια πραγματάκια, όρεξη να 'χεις να ψάχνεις! Επίσης φίλη  μου μου πήρε ένα ωραιότατο σετ πινελάκια απο τα Jumbo!
   Το ποστ αυτό όμως αφορά όσες δεν θέλουν να σπαταλήσουν χρήματα για το σκοπό αυτό. Υπάρχει τρόπος να γίνει η δουλειά μας πιο οικονομικά! Ας ξεκινήσουμε με τα πινελάκια. Πως θα φτιάξουμε ένα λεπτό πινελάκι για να κάνουμε σχέδια στα νύχια μας? Έτσι:

   Όσο πιο απαλά πιέζεις το πινελάκι σου, τόσο πιο απαλή γραμμή κάνει και όσο πιο μακριές είναι οι τρίχες στο πινελάκι, τόσο πιο εύκολο είναι να κάνουμε ευθεία γραμμή. Πάντα να δοκιμάζεις πως γράφει σε ένα κομμάτι χαρτί πριν ξεκινήσεις να σχεδιάζεις τα νύχια σου. Επίσης, αν έχεις eye liner με πινελάκι, όταν σου τελειώσει δεν το πετάς! Το χρησιμοποιείς και αυτό για nail art!
   Αν θέλεις να διαθέσεις λίγα χρήματα, σου προτείνω να αγοράσεις ένα απο αυτά τα μανό:   Στοιχίζουν γύρω στα 2-3 ευρώ και θα τα βρεις στα μεγάλα καταστήματα καλλυντικών, εκεί που βάζουν τα αξεσουάρ για τα νύχια (αυτοκόλλητα κτλ) και όχι τα μανό. Όταν πρωτοξεκίνησα, είχα πάρει ένα τέτοιο μανό και όταν ήθελα να κάνω σχέδια με διαφορετικό χρώμα, το σκούπιζα με λίγο ασετόν και το χρησιμοποιούσα σε άλλο μπουκαλάκι. Το καλό με το συγκεκριμένο είναι οτι έχει και μυτούλα απο την οποία επίσης βγαίνει μανό και μπορείς να κάνεις κουκκίδες και άλλα σχέδια. 
   Παρόμοια μανό που έχουν όμως μόνο πινελάκι, βρίσκεις ακόμη και στα κινέζικα καταστήματα, με 1 ευρώ. Αγόρασα 2 με επιφύλαξη, αλλά κάνουν τη δουλειά τους μια χαρά! 

Αυτά για τα πινελάκια! Πάμε τώρα στα dotting tools, τα οποία, για όσες δεν τα γνωρίζουν, είναι αυτά:

  
  Είναι εργαλεία με στρογγυλεμένες άκρες, οι οποίες αν τις βουτήξεις σε μανό και τις πιέσεις στο νύχι σου, κάνουν κουκκίδες σε διάφορα μεγέθη.Το ίδιο αποτέλεσμα μπορούμε να το πετύχουμε μια χαρά, με διάφορα αντικείμενα που έχουμε ήδη στο σπίτι μας! Ιδού:


   Το πρώτο είναι ξυλάκι για σουβλάκι. Το στυλό καλό είναι να μη γράφει, γιατί θα βγάλει μελάνι και θα λερώσει το μανό. Μπορείτε να σκεφτείτε κι άλλες ιδέες μόνες σας, πχ, η πίσω πλευρά απο ένα πινελάκι (αν είναι στρογγυλεμένη), ένα καρφάκι κτλ. Εγώ είχα χρησιμοποιήσει μέχρι και ένα πλαστικό "δόντι" από μια παλιά μου βούρτσα πριν πάρω τα dotting tools μου.Επίσης, πολλές κοπέλες που χρησιμοποιούν καρφίτσες για να κάνουν κουκκίδες, τις καρφώνουν στη γόμα ενός μολυβιού για να είναι πιο εύκολο να τις κρατήσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Views