Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Confe...tricks!

Μία από τις τελευταίες τάσεις στα νύχια είναι τα μανό "confetti". Είπα να δοκιμάσω κι εγώ κάποιο κι έτσι πήρα το polka dots της Maybelline. Είναι πολύ χαριτωμένο και σχετικά φθηνό (3,55 ευρώ στα Galerie De Beaute) γι΄αυτό κι έγινε ανάρπαστο! Να φανταστείτε, το πήρα, το δοκίμασα σε ένα νύχι και πήγα να βρω τη φίλη μου σε ένα άλλο μαγαζί. Της άρεσε και μέχρι να γυρίσουμε να πάρουμε και για εκείνη, είχαν εξαφανιστεί ΟΛΑ! Και είχε καμιά 10αριά σε άλλα 2-3 χρώματα (πράσινο, μπλε, φούξια σίγουρα)! 

Επειδή δε μου αρέσει να δείχνω ένα προϊόν σαν να κάνω διαφήμιση, σήμερα εκτός από το σχέδιο θα σας δείξω και 2 τρικς που αφορούν μανό τύπου γκλίτερ, κονφετί κτλ. Τσεκάρετε την ανάρτηση μέχρι το τέλος αν σας ενδιαφέρει. Θα τα βάλω και στην ενότητα tips and tricks.

To σημερινό σχέδιο είναι αυτό: 


Το έκανα έτσι: 


Τώρα ας δούμε κάποια tips που αφορούν τα μανό με γκλίτερ. 

α) Καταρχήν, όλες ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να ξεβάψεις τα νύχια σου αν τα βάψεις με μανό που έχει μέσα οποιουδήποτε τύπου χρυσόσκονες. Παλιότερα υπήρξαν φορές που παραλίγο να βγάλω το δέρμα μου από το τρίψιμο! Μέχρι που έμαθα το κόλπο: 


Αντί να κάθομαι να τρίβω με τις ώρες, παίρνω μια ροδέλα βαμβακιού, τη χωρίζω στη μέση και την κόβω σε κομμάτια . Τα ποτίζω ξεβαφτικό και τοποθετώ ένα πάνω σε κάθε νύχι. Αν χρειαστεί ρίχνω λίγο ακόμη από πάνω να ποτίσει καλά. Τα αφήνω 3-4 λεπτά έτσι και μετά με λίγο βαμβάκι ακόμη πιάνω το νύχι, το τρίβω δεξιά-αριστερά και τέλος. Ξεβάφει πανεύκολα. Μετά πλένω καλά τα χέρια μου και βάζω κρέμα γιατί το ξεβαφτικό τα ξεραίνει. 

β) Τα μανό με γκλίτερ δεν τα περνάμε όπως τα κλασικά μανό, δηλαδή βάφοντας απο τη ρίζα προς την άκρη του νυχιού,γιατί έτσι σπρώχνουμε τα κομματάκια προς την άκρη. Είναι καλύτερα να περνάμε πρώτα το νύχι ταμποναριστά, από τη μια πλευρά ως την άλλη, έτσι:

(η φώτο θα ανέβει σε λιγο)

Με αυτό τον τρόπο μοιράζουμε πρώτα τη χρυσόσκονη σε όλο το νύχι και μετά με δύο γρήγορες κινήσεις το "στρώνουμε" από τη ρίζα ως την άκρη. 

Και ένα ακόμη tip που το θυμήθηκα επειδή χρησιμοποίησα λευκό χρώμα βάσης. Αν έχετε μανό που δε γράφουν καλά και θέλουν πέρασμα 3-4 φορές για να φανεί το χρώμα στο νύχι, δοκιμάστε να περάσετε πρώτα μια στρώση λευκό και μετά το χρώμα. Το λευκό ως βάση βοηθάει τα χρώματα να βγουν πιο έντονα και φωτεινά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Views