Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Come on let's stick together!


Φιλεναδάρες μου σήμερα θα σας δείξω πως να φτιάχνετε τα δικά σας αυτοκόλλητα για τα νύχια. Αυτό εξυπηρετεί πολύ γιατί μπορείτε να κάνετε πιο εύκολα κάποια απλά σχεδιάκια αν είστε αρχάριες, λίγο πιο δύσκολα αν είστε προχωρημένες, αλλά κυρίως μας λύνει τα χέρια για τα σχέδια στο δεξί μας χέρι (αν είμαστε δεξιόχειρες).

Οι πιο ψαγμένες σίγουρα ξέρετε για τι πράγμα μιλάω, αφού υπάρχουν πολλά σχετικά ποστ σε μπλογκς και στο youtube. Όμως η θεία Λένα, που λέει και μια φίλη, θα σας πει το υπέρτατο κόλπο. Ξεχάστε τις σακούλες, τις διαφάνειες και ό,τι άλλο έχετε δει ως τώρα. Η σωστή δουλειά γίνεται με το πίσω μέρος ενός αυτοκόλλητου! Το ανακάλυψα τυχαία πριν αρκετά χρόνια, όταν χρησιμοποίησα το χαρτάκι που περίσσευε από τα αυτοκόλλητα του γαλλικού, σαν παλέτα για τα χρώματα που χρειαζόμουν για να σχεδιάσω. Όταν στέγνωσαν τα χρώματα διαπίστωσα ότι ξεκόλλαγαν τέλεια!

Δείτε λοιπόν πως γίνεται, βήμα βήμα. Μέρα που είναι, θα κάνουμε καρδούλες!

1. Παίρνουμε το πίσω μέρος ενός αυτοκόλλητου.

2.Φτιάχνουμε τα σχέδια που θέλουμε. Κάνουμε πολλά για να έχουμε, αν κάποιο μας χαλάσει. Αν δε θυμάσαι πως κάνουμε καρδούλες, δες εδώ.

 Αν σου ξεφύγει το μανό μην ανησυχείς, διορθώνεται εύκολα.Πάρε το μυτερό dotting tool ή μια οδοντογλυφίδα και "ξύσε" απαλά το σημείο που ξέφυγε. 

Άσε τα σχέδιά σου να στεγνώσουν καλά για λίγες ώρες. 

3. Μόλις περάσουν λίγες ώρες, θα διαπιστώσεις πως τα σχέδια ξεκολλάνε πανεύκολα, ακόμα κι αν απλά λυγίσεις το χαρτί!

4. Βγάζεις τα "αυτοκόλλητα" που θα χρησιμοποιήσεις, περνάς μια στρώση μανό και περιμένεις ένα λεπτό.

5. Βρέχουμε (εντάξει, σαλιώνουμε, αλλά δεν ήθελα να σας αηδιάσω!) μια οδοντογλυφίδα και πιάνουμε το σχεδιάκι.

6. Τοποθετούμε προσεκτικά πάνω στο μανό που δεν έχει στεγνώσει ακόμα και λίγο γρήγορα πιέζουμε απαλά όλες τις άκρες να εφαρμόσουν στο νύχι. Αν περάσουν λίγα δευτερόλεπτα δεν ξαναπιέζουμε γιατί το μανό της καρδούλας είναι πλέον μαλακό και θα καταστραφεί!

7. Αφήνουμε 10 λεπτά να στεγνώσει το σχέδιο και περνάμε με  top coat.


Happy Valentines day <3

4 σχόλια:

Ioanna G είπε...

Μπράβο βρε Ελένη, τέλειο κόλπο!! Μεταξύ μας, το κόλπο με τις σακούλες ποτέ δεν το κατάφερα, άντε να βρεις αυτές τις σκληρές σακούλες που χρησιμοποιούν οι αμερικανίδες πφφφ! Και πάλι μπράβο <3

mauro_aggelaki είπε...

Ποσο τελειο!!!!Θα το δοκιμασω αποψε σιγουρα!!!θα μπορουσα να κανω κατι τετοιο αν πρωτα εβαζα διαφανο μανο να στεγνωσει στο χαρτι κ επανω του μετα ζωγραφιζα το σχεδιο? http://www.istreetfashion.com/wp-content/uploads/2015/01/Black-lace-nail-designs1.jpg

Stevista είπε...

Πόσο γέλασα με την παρένθεση στο νούμερο 5 χαχαχαχαχα! Πολύ όμορφο το σχεδιάκι και φανταστική η ιδέα σου! :) x

Ελένη είπε...

Natalie σε ευχαριστώ :D

mauro_aggelaki ναι αλλα πρόσεχε γιατί δεν κάνουν όλα τα διάφανα μανό! Κάποια είναι πιο... ξηρά να το πω; τέλος πάντων, δεν έχουν αρκετή ελαστικότητα και δεν ξεκολλάνε από το αυτοκόλλητο! Κάνε μια δοκιμή με κάτι πρόχειρο πρώτα, μη βάλεις όλη σου την τέχνη και ξενερώσεις αν δεν γίνεται! Θα κάνω μια ανάρτηση με σχετικές οδηγίες κάποια στιγμή, αλλά επειδή η αναβλητικότητά μου είναι πλέον γνωστή, κάνε εσύ τις δοκιμές σου!

Stavroula είπα να είμαι κυρία αλλά δε μου βγήκε, χαχαχα <3

Views