Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Η επόμενη κίνηση θα ΄ναι ματ...

... που τραγουδούσε και η Αννούλα όταν ήμουν μικρή, το '86! Τι εννοείς δεν είχες γεννηθεί τότε, φύγε από δω παλιόπαιδο :P Όχι καλέ, μη φύγεις, στάσου, tutorial!

Που λέτε κορίτσια, ματ μανικιούρ πετυχαίνουμε είτε με ματ μανό, είτε με ματ top coat πάνω από οποιοδήποτε μανό μας. Εγώ έχω δοκιμάσει 2 εταιρίες, έχω πάρει 4 ματ μανό της Avon και ένα ματ top coat από την e.l.f.(update 2016,  έχω την εντύπωση ότι δε βγάζει πια μανό η elf, όμως πλέον έχουν βγάλει πάρα πολλές εταιρίες).

Τα χρώματα της avon είναι αυτά:



Τα χρώματα και οι υφές τους είναι πολύ ωραία, αλλά δεν έχουν καθόλου διάρκεια. Την επόμενη μέρα κιόλας, ξεφλουδίζουν. ΟΜΩΣ, για να είμαστε δίκαιοι, στεγνώνουν αμέσως και με ένα πέρασμα δείχνουν μια χαρά (όπως στη φώτο) οπότε είναι μια πολύ καλή λύση για όταν βιαζόμαστε.

Το matte top coat της elf τώρα, όπως όλα τα αντίστοιχα top coat, το περνάς πάνω από οποιοδήποτε μανό σου και το κάνει ματ. Ορίστε ένα παράδειγμα:

(Δεν είναι κακολιμαρισμένο το δεξί νύχι, απλά είναι στραβό και από αυτή τη γωνία φαίνεται έτσι! )

Υπάρχει ένα πολύ όμορφο σχεδιάκι με ματ μανό, το οποίο βλέπω ότι έχει μεγάλη πέραση αλλά πολλές κοπέλες θεωρούν δύσκολο να το κάνουν. Είναι πολύ απλό και με λίγη προσπάθεια μπορεί να το καταφέρει και κάποια που μόλις άρχισε να ασχολείται. Δείτε:


Μπορείτε να περάσετε και με διάφανο μανό την άκρη, όμως το αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο έντονο. 
Αν πάλι δεν έχετε μαύρο ματ μανό, αλλά ματ top coat, θα βάψετε τα νύχια σας μαύρα, θα περάσετε το top coat και αφού στεγνώσουν πολύ πολύ καλά θα κολλήσετε το σελοτέιπ για να βάψετε τις άκρες. Μόλις βάψετε, ξεκολλάτε το σελοτέιπ αμέσως!

Τι λέτε, θα το προσπαθήσετε?  :D

13 σχόλια:

Maria G είπε...

Δοκίμασα το top coat μιας καινούριας στην Ελλάδα εταιρείας, της flormar. Το έβαλα πάνω από βερνίκι της ίδιας εταιρείας και βγήκε απίθανο. Αλλά δεν ξέρω αν κρατάει γιατί τα χάλασα για να δοκιμάσω και με άλλα χρώματα. Πάνω από κόκκινο max factor απογοητεύτηκα γιατί αντί για ματ έμοιαζε απλά θαμπό. Πάνω από μαύρο μιας -δεν-ξέρω-εταιρείας βγήκε πολύ καλό. Θα δοκιμάσω πάλι σήμερα (με άλλο χρώμα :Ρ) και θα το αφήσω να δω πόσο κρατάει.

Unknown είπε...

Δείχνει όντως υπέροχο και θα το κάνω. Αλλά μάλλον όταν βράζω μακαρόνια θα κάνω ματ το μανό μου, γιατί δεν έχω τα υπόλοιπα!!

Ελένη είπε...

Malia πριν 2-3 βδομάδες πήγα στο κατάστημα της Flormar στο Μοναστηράκι και είχε προσφορά, στα δύο προϊόντα ένα τρίτο δώρο. Είχα πάρει δύο μανό και ήμουν ανάμεσα στο ματ και σε ένα γκλίτερ. Επειδή είχα ματ και πλησίαζαν γιορτές, πήρα το γκλίτερ, κρίμα! Τελικά το δοκίμασες? Κρατάει?

Άννα καλό :D Μπορείς να τα κάνεις ματ και με λίγο γυαλόχαρτο χαχαχα! (Πλάκα πλάκα, μήπως γίνονται με κανα buffer???)

Unknown είπε...

Δε νομίζω γιατί θα χαλάσει το μανό!! Θα τα κάνω έτσι τώρα μάλλον που θα ξεβάψω τον χιονάνθρωπο!

Ελένη είπε...

Έκανες χιονάνθρωπο? Βάλε φώτο παιδί μου να δουμε!!!

Unknown είπε...

Α τώρα το είδα!!
http://imageshack.us/a/img254/7627/pc250795.jpg

Ελένη είπε...

Θεά!!! :D

Toothfairy είπε...

Πόσο όμορφο!! Όλο λέω θα το κάνω και ακόμα δεν το έχω δοκιμάσει!

Ελένη είπε...

Όντως, απλό και όμορφο! Όταν θα έχεις όρεξη θα το κάνεις! :D

Ανώνυμος είπε...

ειμαι η ευη αποψε ανακαλυψα αυτο το blog και το λατρεψα εγω εχω αγορασει ματ top coat της lovie ειναι μια πολυ οικονομικη μαρκα και εχει απειρα πραγματα για nail art αλλα εχω ενα θεμα οταν βαφω τα νυχια ειναι τελεια αλλα μετα απο μια-2 μερες το ματ αρχιζει και γυαλιζει ας το πω ετσι λες και φευγει η δραση του κανω κατι λαθος ή απλα δεν ειναι καλο το μανο?

Ελένη είπε...

Γεια σου Εύη! Καλώς ήρθες στο μπλογκ μου και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Το ίδιο θέμα έχω κι εγώ με τα ματ μανό μου, δε φταίει το δικό σου.

Ανώνυμος είπε...

Αν περασω γυαλιστικο πανω απο το ματ μανο θα αντεξει περισσοτερο;;

Ελένη είπε...

Σίγουρα θα αντέξει περισσότερο αλλά δεν θα είναι πια ματ! Γιατί να το κάνεις;

Views